Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kárpát-medencei Tehetségnap díjátadója 2020

2020. október 12.

A tavasszal elmaradt hagyományos Kárpát-medencei Tehetségnapunkat a hosszan elhúzódó járvány miatt egy őszi díjátadó ünnepséggel tudtuk pótolni. Kevesebb résztvevő meghívásával, redukált programmal, de mégis méltó ünnepségre kerülhetett sor. Átadtuk a vállalati tehetségsegítés Genius Loci díjait is.

Bár a személyes átadásra még nem kerülhetett sor, már április elején kihirdettük a Magyar Tehetség Nagyköveteinek új tagjait, a Tehetségek Szolgálatáért éves-,  életmű és közösségi díjakat, valamint a Felfedezettjeink pályázat eredményeit. A 2020. október 3-án a budapesti Gellért Hotelben tartott ünnepen ők vehették át okleveleiket, plakettjeiket. Rajtuk kívül a tehetségtámogatásban jeleskedő vállalatoknak, vállalkozóknak is gratulálhattunk a Genius Loci Díjjal. (Korábbi cikkünkben kihirdettük a díjjal kitüntetett vállalatokat.)


Bajor Péter ügyvezető elnök köszöntőjét követően dr. Balogh László, a Matehetsz elnöke bemutatta az idei évi Felfedezettjeink pályázat díjazottjait, akik közül sokan személyesen is megjelentek.

Bajor Péter ügyvezető elnök köszönti a megjelenteket 

 

Dr. Balogh László és az ünnepen személyesen is részt vevő Felfedezettjeink, Szabó Boglárka, Borsos Viktória és Kiss Boglárka 


A Magyar Tehetség Nagykövetei címeket Benkő Vilmos, a Tehetség Nagykövet Választó Tanács elnöke adta át Beliczay Sándor vívóedzőnek, valamint Várdai István csellóművésznek. Mányai Csaba közgazdász, történész személyesen nem tudott megjelenni a rendezvényen.

 

Balról: Várdai István és Benkő Vilmos, Beliczay Sándor


A Tehetségek Szolgálatáért életműdíjjal kitüntetett dr. Deák Irénről és dr. Zsakó Lászlóról laudációt hallgathattunk meg, ahogy az éves díjjal kitüntettett dr. Muhi B. Béláról is. A közösségi díjjal kitüntetett Arany János Tehetséggondozó Program Intézményeinek Egyesületét Tóth Tamás elnök és Bíró Gábor, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója képviselte. Az egyesület átfogó tehetségsegítő aktivitását dr. Polonkai Mária, a Matehetsz alenöke méltatta. 

dr. Polonkai Mária gratulál Tóth Tamásnak és Bíró Gábornak


A társadalmi felelősségvállalás kiváló képviselőiként a Matehetsz által Genius Loci Díjjal kitüntetett tehetségtámogató vállalatok vezetői jelenlétükkel tisztelték meg az ünnepet. Dr. Béres József, a Béres Zrt.-t képviselve beszédében hangsúlyozta a hazai tehetségsegítés nemzeti irányvonalát, melyben a támogatásnak az egyéni tehetségsegítésen túl a nemzeti közös érdek is célja. A Polgári Bank Zrt. képviseletében Szolnokiné Gaál Edit hálózatirányítási vezető és Csatári Antal igazgató, a KaposAtlas Kft.-t képviselve pedig Bíró Krisztina humánerőforrás-vezető vehette át a díjat. Határon túli, erdélyi díjazott vállalatunk, a Melinda Impex Kft. a távolból, videóüzenet formájában szólt a jelenlévőkhöz. A díjazott tehetségtámogató vállalatok közül a járványhelyzet miatt nem lehetett jelen a Generali Biztosító Zrt. és a bajai Axiál Kft. sem. Ez utóbbi vállalat ügyvezetőjének a tehetségsegítésről megfogalmazott gondolatai hangzottak el. 

első kép: dr. Béres József,    második kép: dr.Polonkai Mária gratulál a Polgári Bank Zrt-nek,  
harmadik kép: Drevenka Edit, a Genius Loci Díj bíráló bizottsági tagja és Bíró Krisztina, a KaposAtlas Kft. Hr-vezetője


Tehetséges fiataljaink előmenetelére, sikereire mindig nyitottsággal, érdeklődéssel tekintünk, így Molnár Janka Sárát, korábbi Felfedezett tehetségünket vendégelőadónak hívtuk meg e jeles ünnepre, aki a fiatalok és tehetségsegítőik motivációjáról tartott előadást.

Molnár Janka Sára


Az ünnep kísérőrendezvénye a Tutoráltak Alumni Találkozója volt, melyről ezen a linken számolunk be.

A rendezvény a „Tehetségek Magyarországa” című EFOP-3.2.1-15-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt és az NTP-HTSZ-M-19 kódjelű, a „Hazai tehetségfejlesztő szervezetek és közösségek támogatása” című pályázati forrásokból valósult meg.
 

Fotók: Mayer András

Kárpát-medencei tehetségnap díjátadó ünnepsége 2020