Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Negyedmillió letöltésnél tart a Videotanár

2015. március 23.

Egyre többen használják megelégedéssel a Videotanárt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a letöltések száma elérte a bűvös 250 000-es számot a www.youtube.com/videotanar csatornán.
 

Az indulása óta egyre nagyobb sikernek örvendő, folyamatosan fejlesztett, javított és bővített tudástár az iskolákból érkező pozitív visszajelzések mentén haladva továbbra is arra hivatott, hogy a digitális kor körülményeinek és követelményeinek megfelelve segítse a diákokat a kötelező tananyag elsajátításában, továbbá egyéni kíváncsiságuk maradéktalan kielégítésében. És mindezt teljesen ingyen.

Noha a Videotanár kitalálói és életre hívói hangsúlyozzák, hogy kezdeményezésük nem kiváltja vagy helyettesíti, sokkal inkább kiegészíti az iskolai feladatokat, jól látszik, hogy egyre többen élnek annak lehetőségével, hogy adott tananyagrészt minél érdekesebben, lényegre törőbben, az audiovizuális lehetőségeknek hála, könnyebben, megjegyezhetőbben sajátítsák el. Az oldalon tematikus rendezésben megtalálható mintegy 800 oktató videó szakemberek közreműködésével és lektorálásával készült, mindenben megfelel az oktatási követelményeknek, mégis szórakoztató, közérthető, olykor igen látványos formában tálalja az 5-8. osztályos tananyagot.

Ehhez készült el és jelent meg módszertani ötletbörze-kiadványunk Izgalmas tanórák játékosan, egyszerűen címmel, ami mind az órán, mind az otthonra kiadott videonézésre és feldolgozásra ajánl játékos, az egész osztályt megmozgató feladatokat. Ezzel teljessé válik küldetésünk, hiszen a videók önmagukban is hasznos szórakozást nyújtanak, bármikor kikereshetők, újranézhetők, megállíthatók és visszatekerhetők, ám a kiadványba rendezett, megfelelő módszertani fogásokkal kiegészítve egész tanórákat is építhetnek rá a tanárok.

Módszertani ötleteket tartalmazó kiadványunkat számos iskolába eljuttatjuk, valamint teljes terjedelmében letölthető weboldalunkon: www.videotanar.hu