Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Versenyek és pályázatok

2015. október 9.

Tanulmányi verseny adatbázisunk és pályázatfigyelő oldalunk folyamatosan frissül

TANULMÁNYI VERSENYEK

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége 2014-ben indította útjára a  tanulmanyiversenyek.hu honlapot, mely azért jött létre, hogy segítse az eligazodást a meghirdetett versenyek között.  A honlap célja, hogy átfogó képet nyújtson a hazai köznevelésben tanulók számára elérhető minőségi versenyzési lehetőségekről. Meggyőződésünk, hogy a tanulmányi versenyek évtizedek óta fontos elemei a tehetséggondozásnak.

Ahogyan  a honlap elnevezése is mutatja, a tanulmanyiversenyek.hu  adatbázisába azok a versenyek kerülhetnek be, amelyek a hazai és határon túli magyar általános-  és középiskolás korosztály számára tanulmányaikkal kapcsolatban nyújtanak lehetőséget erőpróbára, tudásuk, készségeik, jártasságuk összemérésére. 

Célunk, hogy a versenyek iránt érdeklődő diákok, szüleik, családtagjaik, tanáraik és a versenyeket meghirdető intézmények számára is áttekintést adjunk a tehetséggondozást is segítő versenyzési lehetőségekről.  Szeretnénk versenyzésre ösztönözni azokat a tehetséges fiatalokat is, akik még keresik a számukra legmegfelelőbb versenyzési formát, területet, valamint segíteni szeretnénk a versenyeket koordináló pedagógusokat is azzal, hogy könnyen áttekinthető, rendszerezett formában kínálunk információt a tanulmányi versenyekről. 

A versenyszervező iskolák, pedagógusok, tehetségpontok új felhívásokat tudnak létrehozni a felületen és aktualizálhatják a már felvitt versenyek adatait. 

PÁLYÁZATOK, ÖSZTÖNDÍJAK

Összegyűjtöttük az aktuális pályázatokat: Pályázatfigyelő oldalunkon tehetségkutató pályázatokról, ösztöndíjakról adunk hírt. Érdemes követni a MATEHETSZ hétről hétre frissülő pályázatfigyelő oldalát, ahol a nem tanulmányi verseny jellegű tehetségtámogató lehetőségeket gyűjtjük össze. Várjuk Partnereink, Olvasóink javaslatait is a tehetseg.hu/programbekuldes oldalon!