Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Balogh Sándor

Balogh Sándor
22 éves - Sárospatak
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" fődíj - 2011.
táncművészet

Balogh Sándor a Sipos György Tehetségpont felfedezettje. A roma származású fiú 16 évesen került a művészeti iskolába. Szülei gyerekkorában elváltak, az édesanyja nevelte a testvéreivel együtt. Az általános iskola elvégzése után  szobafestő- mázoló- tapétázó szakmunkásnak tanult.

Tánc iránti szeretetétől vezérelve 2005 szeptemberében beiratkozott a Sárospataki Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe, ahol elsősorban a modern stílusú táncművészeti formák tetszettek meg neki. Tehetsége, pontossága és szorgalma az elmúlt években komoly sikereket eredményezett.

A koreográfiák elsajátításában és előadásában rendkívül gyorsan fejlődött. Kivételes tehetségét igazolja, hogy a versenyeken is előkelő helyezéseket ért el.
A szakiskola elvégzése után az akkori táncpedagógus és az iskola vezetősége hatására jelentkezett nappali tagozaton érettségire. Egy év alatt két év anyagát végezte el, így idén fog érettségizni és emeli az iskola hírnevét.

Sándor ma már nem is tudja elképzeli az életét tánc nélkül. Ezért is fontos, hogy újabb célt tűzött ki magának: bejutni a Magyar Táncművészeti Főiskolára „modern tánc” pedagógus szakra. 2010. szeptemberétől mestere  - Oláhné Fojdl Adrienn klasszikus balett pedagógus -  kinevezetett asszisztense, feladatai közé tartozik az új koreográfiák betanítása és órai helyettesítések. Kreativitás jellemző rá, mely főként az improvizációs feladatoknál és az új koreográfiák készítésénél mutatkozik meg.

Eddigi eredményei

2010. 04. 17.:
Szerencsi Táncművészeti Fesztivál. Korosztály: felnőtt.
Kategória: moderntánc. – Csoportos helyezés: 1. hely.
Kategória: Hip-hop, helyezés: 2. hely

2008/2009-es tanév:
Sárospataki Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kerchner Zoltán díja,
vagyis az Iskola Legjobb Tanulója cím birtokosa

2009. 04. 18.:
Esély a Művészetre Fesztivál.
Kategória: improvizatív freestyle, helyezés: 1. hely

2009.  04. 4-5.:
Esély a Művészetre Fesztivál.
Kategória: modern tánc, helyezés: 3. hely

2008. 04. 19.:
Esély a Művészetre Fesztivál.
Kategória: egyéni improvizatív freestyle B kategória, helyezés : 2. hely.
Országos Bajnokság:
A  kategória Helyezés: 1. hely.

Adatlap: