Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Buza Gábor

Buza Gábor

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Különösebb elvárások nélkül jelentkeztem a programba. Inkább nyitott voltam és kíváncsi, hogy miket tanulhatok a mentoráltjaimtól és miket tanulok saját magamról.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Sok olyan emberrel találkoztam, akik élete számomra példaértékű volt, és sokat tanultam tőlük. Mentorom sajnos nem volt, nekem kellett kitaposnom az utat magam előtt. A saját bőrömön tapasztaltam, ami időigényes és embert próbáló feladat. Utólag azt látom, hogy nagyon sokat segített volna egy hasonló program nekem is.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Szerintem nem a szakemberség a lényeg, hanem a hitelesség és az élettapasztalat. Nem járhatom végig a másik helyett a szamárlétrát. Viszont segíthetek erőt adni az újra-felálláshoz és a folytatáshoz.

További gondolatai:
Hagyni kell kibontakozni a tehetségeket és hogy megtalálják önmagukat. Senki sem tudja a tutit. Mindenki keresi a saját igazát. Fontos, hogy sokat hibázzanak, mielőbb elkezdjék kapni a pofonokat az élettől, mert annál hamarabb rájönnek, hogy azok nem is pofonok, hanem iránymutatók.

Adatlap: