Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Barabás Lujza

11 éves - Budapest
Felfedezettjeink – 2019. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) pályázata - Fődíj
képzőművészet

"Hatévesen a Louvre-ban"

Eddigi eredményei:

  • a zsűri Lujza két, 6 évesen készített festményét a Louvre Múzeum világhírű kiállítására, 450 nemzetközileg elismert felnőtt festőművész alkotásai közé válogatta be  
  • Ezt 2017 és 2018-ban további hasonló kiállítások követték: Bécs, Párizs, Houston, Miami, Dubai, Ibiza, Anitbes.
  • A "Nemzet Fiatal Tehetsége" ösztöndíjasaként a firenzei Academia d'Arte művészeti akadémián tanulhatott

Barabás Lujza az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumának 4. osztályos tanulója. Az alkotás, a festészet, rajzolás, a színek iránti szeretete, szenvedélye óvodás kora óta elkíséri, boldoggá teszi, ha kreatívan, szabadon alkothat. A budapesti Tehetségműhely Közhasznú Alapítványnál komplex tehetségfejlesztésben vesz részt 4 éves kora óta.
Lujza egyéni tehetségfejlesztésével Kovács Lola festőművész-tanár foglalkozik, melyet iskolája igazgatói engedéllyel támogat.
Egészen korán, hat éves korától pár festményét beválogatták felnőtt festőművészeknek rendezett rangos nemzetközi kiállításokra (Bécs, Houston, Párizs, Antibes, Budapest, Dubai, Ibiza), köztük a párizsi Louvre-ba 2016-ban, és 2017-ben. Jelenleg a Miami-ban lévő The Museum of Americas delegálja képeit művészeti kiállításokra, galériákba, köztük a Dallasi Art Fair-re.
A BÁV Tehetségprogramjának első résztvevőjeként 2016-ban itthon is bemutathatta a külföldi tárlatokon megjelent festményeit.
A Nemzet Fiatal Tehetségeiért állami ösztöndíjnak köszönhetően 2017-ben és 2018-ban is Firenzében egy művészeti akadémián tanulhatott, amivel teljesen új, addig még számára ismeretlen világ tárult elé,  mely ugrásszerű fejlődést idézett elő. Lujzát érdekli a grafika, a filmezés, és a színház is. Animációt a Magyar Rajzfilm Stúdió Talentum iskolájában tanul. Örömöt okozott számára a lehetőség a SOTE II. Tűzoltó Utcai Gyermekklinika falának festésére, s reméli, hogy a beteg gyerekeknek azóta is vidám perceket szerez. Lujza ars poetica-ja, hogy hosszú távon alkotásaival másoknak is tudjon adni, kreatív, innovatív megoldásokkal értéket teremteni.

Az elismerés alapja: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: