Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Masterplast YU

Genius Loci díj, regionális kategória

A Masterplast cég energiatakarékos és költséghatékony szigetelőanyagok gyártásával foglalkozik, közel 150 családnak biztosít megélhetést. A vállalatcsoport fontosnak tartja a jövő generációjának támogatását, a fiatal szakemberek fejlődésének elősegítését, melyet szolgáltatásain keresztül valósít meg.

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács (VTT) és a Masterplast szabadkai leányvállalatának együttműködése több éves múltra tekint vissza. Számos karitatív programot valósítottak meg közösen a tehetséges, azonban hátrányos szociokulturális helyzetű közegben élő fiatalok számára. Tankönyveket, taneszközöket biztosítanak a magyar nyelven tanulóknak, intenzíven pártolják a sportban tehetséges diákok kibontakozását, a szórványban élő, kitűnő eredményt elérő gyerekek pedig balatoni nyaralást kapnak jutalmul kiemelkedő teljesítményükért.

A vállalat célja továbbá a fiatalok képzettségi szintjének az emelése, ezért évente 2-3 tehetséges hallgató számára biztosítják a továbbtanulást.

A VTT és a Masterplast együttműködési programja alapján a vállalat több alkalommal fogad diákcsoportot, akik számára lehetővé teszi az építőipari gyártási folyamatok megismerését. Minden évben 20-20 jó képességű, az építészeti szakma iránt érdeklődő tehetség pillanthat be a vállalat életébe a szakmai napokon.

A gyakorlati oktatáson részt vevő fiatalok a duális képzés során lehetőséget kapnak arra, hogy magabiztosan, a szakma iránti elkötelezettséggel kezdjék építeni a saját jövőjüket. A felmérések azt mutatják, hogy ezek a diákok bekerülve a felsőoktatásba, az egyetemi éveik alatt is kimagaslóan teljesítenek.

A Masterplast mottója szerint „minden ember mögött egy álom rejtőzik”.  A siker eléréséhez ebbe az álomba vetett hit és kemény munka szükséges.

A Masterplast YU-t a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács jelölte a Genius Loci Díjra, regionális kategóriában.

A szabadkai központú tanács koordinálja a regionális tehetségsegítő kezdeményezéseket, valamint összehangolja a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrásokat a szerbiai Vajdaság magyarlakta területein. Hálózatukat folyamatosan bővítik.

Adatlap: