Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

Genius Loci díj, regionális kategória

A svájci központú Phoenix Mecano vezető technológiai vállalatcsoport a gépipari, elektronikai, mechanikai komponensek gyártása területén. Legjelentősebb vállalata Kecskeméten található. A több mint húszéves Phoenix Mecano Kecskemét Kft. mechanikai és elektronikai komponenseket, rendszereket gyárt, illetve fejleszt. A vállalat Kecskemét második legnagyobb munkaadója, dolgozóinak létszáma 1000 fő. A cég világszínvonalú gyártástechnológiával és logisztikai folyamatokkal világszínvonalú termékeket állít elő, melynek köszönhetően termékei valamennyi földrészen megtalálhatók.

A mérnökképzés területén szorosan együttműködnek a Kecskeméti Főiskola GAMF Karával. Évről évre több végzős mérnököt készítenek fel és foglalkoztatnak. 2013-ban megkezdték a duális képzést műszaki menedzser (logisztikai szakirány), illetve gépészmérnök alapszakokon.

Kutatási projektekben együttműködnek a Miskolci Egyetemmel. Oktatással való kapcsolatukat erősíti, hogy Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató a GAMF címzetes főiskolai tanára, illetve a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedéstudományi Bizottság Logisztikai Albizottságának tagja.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által 1990 óta megrendezett Zrínyi Ilona Országos Matematikai Versenynek is rendszeres támogatói. A verseny a matematika „ünnepe”, az ország egyik legnépszerűbb tanulmányi megmérettetése.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. elkötelezett pártolója Kecskemét kulturális életének is. A Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítvány mecénásai, így hozzájárulnak az intézmény nagy igénybevételnek kitett hangszerparkjának folyamatos karbantartásához, valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar működéséhez is.

„A kiválóságok komoly teljesítményeket képesek felmutatni. A mi feladatunk, hogy észrevegyük az értékeket, segítsük kiteljesedésüket, és az eredményeket méltó helyre tegyük, hogy minél többek számára hozzáférhetők legyenek” – vallja Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató.
Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-t a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács (KTT) és a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola jelölte a Genius Loci Díjra, regionális kategóriában. A KTT és a zenei intézmény legfontosabb célkitűzése a tehetséges fiatalok felkutatása, tehetségük gondozása, kibontakoztatása, pályájuk, karrierjük elindítása és követése.