Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Küllői Péter

A Mosoly Alapítvány és a Bátor Tábor alapítója
A Magyar tehetség Nagykövete 2016.

A felkérés időszaka: 2016 - 2020

Küllői Péter, mérnöki tanulmányai befejeztével a befektetési banki szakma felé fordult. A kilencvenes évek közepén lett az egyik nemzetközi befektetési bank magyarországi igazgatója, pár év múlva pedig a pénzintézet londoni központjának egyik vezetője. Tartva magát egy, a pályafutása elején tett ígérethez, 2000-ben, negyvenévesen úgy döntött: abbahagyja, és visszaköltözik Magyarországra. Hazajövetele után energiáját a rászorulók, főleg gyerekek segítésére fordította. Saját szavaival élve: addig kapó ágon élte az életét, azután pedig az adó ágat választotta. Vagyis fontos számára, hogy visszaadjon a társadalomnak. És hogy hosszútávon ez az adó illetve kapó ág egyensúlyban legyen. Ezt a mintát adta tovább másoknak is. Jelenleg a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Mosoly Alapítvány alapító tagja, valamint a Zeneakadémia elkötelezett segítője.

Mindeközben a Bátor Tábor különleges árveréseivel és személyes hitelességével építi a tehetséges magyar képzőművészek nemzetközi kibontakozását. A Zeneakadémiáért végzett munkájáért 2005-ben Az év patrónusa díjjal tüntették ki. 2007-ben pedig a nonprofit és üzleti szférától Az év egyéni adományozója díjat kapta.

Idézet tőle:
„Rengeteg múlik azon is: ki mikor, hová születik. És vannak, akik önhibájukon kívül kerülnek hátrányba. Kutya kötelességünk segíteni nekik.”