Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bucsi Szabó Zsolt

MATEHETSZ, projektmenedzser
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2015.

Szendrő Péter laudációja Bucsi Szabó Zsoltról:

Bucsi Szabó Zsolt olyan tehetségsegítő, aki annak ellenére, hogy fiatalokkal közvetlenül nincs kapcsolatban, mégis alapvető fontosságú tehetségsegítő tevékenységet végez.

A MATEHETSZ által megvalósított Magyar Géniusz Program és Tehetséghidak Program kiemelt projektjeinek pénzügyi koordinálását elképesztő precizitással, kimagasló felelősségtudattal, példamutató szakmai elkötelezettséggel végezte az elmúlt években és végzi most is. Az egyre bővülő számú további kisebb projektek költségvetéseit is átlátható pénzügyi ügyviteli és könyvelési rendszerek kialakításával naprakészen felügyelhetővé tette. A projektek elszámolása és a törvényes egyesületi pénzügyi működés érdekében egyedülállóan kreatív és rendkívül hasznos számítástechnikai rendszereket fejlesztett ki és vezetett be a MATEHETSZ-ben.

Emellett minden kollégával rendkívül türelmes, segítőkész. Az elvállalt feladatokat nagy elkötelezettséggel, a saját idejét nem kímélve, példamutató felelősséggel végzi.

Newtonnak tulajdonítják, hogy amikor megkérdezték tőle, hogyan érte el világra szóló felfedezéseit, az válaszolta: „Én távolabbra láthattam, de csak azért, mert óriások vállán álltam.”

A magyar tehetségsegítő mozgalmak és szervezetek által elért eredmények jelentős része nem jöhetett volna létre azok nélkül az óriások nélkül, akik a külső szemlélő számára láthatatlanul biztosítják a gépezet olajozott működését, akiknek a napi munkájára támaszkodva juthat el a támogatás a megfelelő helyre a megfelelő időben.

Bucsi Szabó Zsolt egy olyan tehetségsegítő óriás, akinek már öt éve a vállain állva végezzük munkánkat.