Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mihály-Szűcs Ildikó

Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai koordinátora
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2019.

Mihályi-Szűcs Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága Felsőoktatási Stratégiai és Intézményfejlesztési Főosztályának tudományszervezési referense, az Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai koordinátora.

Hosszú idő óta dolgozik az oktatási területen, amely időszak alatt több ösztöndíjprogram koordinálását végezte és végzi. Ezek közül kiemelkedik a Nemzeti Kiválóság Program, valamint az Új Nemzeti Kiválóság Program.

A Nemzeti Kiválóság Program lebonyolítását a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal menedzselte 2012-2015. között. Ezalatt a Minisztériumban a megvalósulást Mihályi-Szűcs Ildikó segítette, majd a program folytatásaként meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Programnak a „gazdája” lett, és 2016-tól már nagyrészt az ő munkájának köszönhetően kerültek kiírásra a pályázatok és kapták meg az ösztöndíjat a tehetséges hallgatók és fiatal kutatók.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretösszege évente 4 milliárd Ft, a három év alatt, amióta működik, összesen több mint 4500 fiatal kutató nyerte el az UNKP ösztöndíjat.

Mihályi-Szűcs Ildikó a kiválósági programokért szívvel-lélekkel dolgozik, a megvalósítás során remek szakmai együttműködéseket alakított ki a felsőoktatási intézmények lebonyolításért felelős munkatársaival, akik mindig elismerőleg nyilatkoznak róla. Elkötelezett munkája jelentősen hozzájárul a kutatói utánpótlás biztosításához, ezért méltó helyre kerül hozzá a Tehetségek Szolgálatáért Éves Díj!