Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szántó Judit

Alprojektvezető, a Nemzeti Tehetségpont igazgatója
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2018.

Szántó Judit 2009 óta segíti a tehetséggondozó programok megvalósítását a Matehetsz keretében. A Nemzeti Tehetségpont igazgatójaként folyamatosan kapcsolatot tart a tehetségpontokkal, tehetségsegítő tanácsokkal, így szinte az egész Kárpát-medencei tehetséghálózat ismeri a nevét, sőt sokan személyesen is ismerik. 

Több szakértővel közösen ő az egyik kidolgozója (2009-től) a tehetségpontok minőségbiztosítási rendszerének, a tehetségpont akkreditációs folyamatnak. Jelenleg is ő koordinálja ezt a tevékenységet. A Magyar Géniusz Program idején megvalósuló tehetségnapok koordinálásában is részt vállalt, kiemelkedő szerepe van a minden év tavaszán megszervezett Kárpát-medencei tehetségnap szervezésében is. A tehetséggondozó intézmények számára kiírt pályázati konstrukciók egyik felelőse: a helyi csoportos fejlesztő programok keretében az általa vezetett programokban mintegy évi 10.000 gyermek és tanuló bevonása történt meg az elmúlt években. A Tehetséghidak Program (2012-2015) és a jelenleg futó Tehetségek Magyarországa projekt egyik kidolgozója. A Tehetségnagykövet-választó tanács titkára.

Az általa koordinált Matehetsz-tehetséghálózatnak 2009-ben 100, jelenleg pedig mintegy 1500 tehetségpontja van a Kárpát-medencében. Több tízezer tanuló tehetségfejlesztésében fontos szerepet játszó programban segédkezett. 

A tehetséghálózattal kapcsolatos minden fejlesztésben részt vett. 

A tehetséghálózatot támogató társadalmi szervezetek segítő tevékenységét felmérő kutatás vezetője volt. 

A tehetséghálózatból hozzá forduló pedagógusok, szülők, fiatalok számára folyamatosan írásos, telefonos és személyes formában is rendelkezésre áll.

A tehetséghálózati tevékenysége és a helyi csoportos fejlesztések projekt-támogatása révén rendkívül széles körű az együttműködési köre, kommunikációs tevékenysége.

Részt vesz regionális és országos rendezvényeken, ahol a Nemzeti Tehetség Program egyes aktivitásait ismerteti. 2015 óta szervezője a cégek, vállalatok tehetségsegítő tevékenységének elismerésére létrejött Genius Loci díj odaítélésének, a kapcsolódó feladatoknak, rendezvényeknek.