Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A felnőttképzési intézményről

A Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ 2009. november 12-én a 01044-2009 számon nyilvántartásba vette a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét mint regisztrált felnőttképző intézményt.

Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-2183

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, mint felnőttképző intézmény, feladatul 64 db 5-25 órás, valamint 23 db 30 órás akkreditált tehetségsegítő képzési program kifejlesztését, szakértői bizottság általi értékelését és jóváhagyását vállalta. A képzési programok megírására szakmájukban elismert, több éves, avagy évtizedes gyakorlattal bíró programíró kollégákat kértünk fel, akik egyben a képzési programok első számú oktatói is.

Tematikusan az alábbi képzési programfajtákkal találkozhat:

  • Tapasztalatátadó képzések
  • Ismeretbővítő képzések
  • Programok hátrányos helyzetűeknek
  • Tehetségek családjának, környezetének képzése
  • Mentor konzulens képzés pedagógusoknak, pszichológusoknak
  • Szaktárgyi tehetséggondozó képzések

Jelenleg 106 Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditált képzési programmal (továbbiakban FAT program) és 35 Pedagógus Akkreditáló Testület által akkreditált képzési programmal (továbbiakban PAT program) rendelkezik a MATEHETSZ, mint felnőttképzési intézmény.

Az egyes képzésekről bővebb tájékoztató anyagot a „MATEHETSZ Képzések” menüpontban, az adott képzés címére kattintva olvashat.

A Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program büszkén hirdeti, hogy a 2010 - 2011. években 750 csoportot és majdnem 14.000 főt képzett tehetség témában.

Nyilvános árajánlatunk elkészült („Képzési ajánlat” menüpont), amely alapján a TÁMOP-3.4.4/B-11, a TÁMOP-3.4.3-11, és egyéb pályázatok vagy források nyertes intézményei a pályázati céljaiknak megfelelően válogathatnak képzéseink közül.

A képzések akkreditációjának érvényessége minimum 2014-ig szól. A „FAT-akkreditált képzések” és „PAT-akkreditált képzések” menüpontban megtalálható hatósági számok alapján a Géniusz Program keretében kifejlesztett képzések a továbbiakban is azonosíthatóak (FAT esetén - programakkreditációs lajstromszám, PAT esetén - minisztériumi határozatszám).


További információt a kepzes [at] tehetseg.hu e-mail címen és a +36-1-786-2999-es budapesti illetve a +36-30-311-36-33 mobiltelefonszámon kaphat.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége mint felnőttképzési intézmény a képzésekhez kapcsolódóan - további hozzáadott értékként - az alábbi felnőttképzési szolgáltatásokat nyújtja a tanfolyamokra jelentkező és azon résztvevő felnőttek számára (a szolgáltatások díjmentesek a képzéseinkre jelentkezők számára):

 Megnevezés  Azonosító
 Előzetesen megszerzett tudás felmérése
Célja annak vizsgálata, hogy a képzésre jelentkező az adott szakterületen milyen ismeretekkel, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik. Az előzetes tudásának felmérését a jelentkezési lap megfelelő rovatában kérheti a képzésre jelentkező személy.
  00000091
 Képzési szükségletfeltárás és felnőttképzési tanácsadás
Célja, hogy ennek a szolgáltatásnak a segítségével a jelentkező a jelenlegi munkaerő-piaci helyzete, az életkörülményei, az elképzelései és a lehetőségei alapján a képzések kínálatából kiválaszthatja, hogy meglévő vagy leendő munkájához milyen ismeretek elsajátítására van szüksége.
  00000093


Letölthető dokumentumok: