Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2019. április

Aktuális hírek: 

Idén újabb tizenkét tehetségtámogató vállalatot, vállalkozót díjazott Genius Loci díjjal a Matehetsz

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által alapított és idén ötödik jubileumát ünneplő „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díjat három kategóriában vehette át a tizenkét vállalat, illetve vállalkozó az ünnepségnek otthont adó LARUS Rendezvényközpontban 2019. április 12-én.

Matehetsz közgyűlés és szakmai munka

A Matehetsz közgyűlése 2019. április 13-án délelőtt elfogadta a közhasznú egyesület 2018. évi beszámolóját. Ezt követően délután ülést tartott a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács is, melynek fő témája a 2021-27-es periódus szakmai tervezése volt, és a hazai és határon túl tehetségsegítő szervezeteket tömörítő tanács megválasztotta új elnökét is, dr. Polonkai Máriát.

Tavaszi műhelybeszélgetések a Matehetsz szervezésében

2019 folyamán a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseket szervezett, melyeknek célja a tehetségpontok egyedi értékekeinek megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, valamint a tehetséghálózatos együttműködések ösztönzése volt.

Támogassa Ön is a hazai tehetségeket!

2019-ben is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program és a MATEHETSZ támogatására fordítsa adója 1+1%-át.

2019-ben is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program és a MATEHETSZ támogatására fordítsa adója 1+1%-át.

Csoportos képzések igénylése

Képzéseinkre folyamatosan várjuk a tantestületek, nevelőcsoportok, bármely tehetséggondozást végző köznevelési intézmény jelentkezését.

Egyéni jelentkezés az INGYENES képzésekre

KMR és konvergencia régió számára is ezen a linken érheti el azt a felületet melyen a közeljövőben induló képzéseinkre jelentkezni lehet. Képzéseinket meghatározott létszámú csoportokkal indítjuk, túljelentkezés esetén a jelentkezők várólistára kerülnek. Az időközben felszabaduló helyekre munkatársaink besorolják a várólistán lévőket, a részvételi státusz megváltozásáról tájékoztatást küldenek.

A képzés minden résztvevő pedagógus számára ingyenes, valamint ellátást tartalmaz.

A Világ Tehetség Központ oktatási anyagaiba kerülnek a magyar jó gyakorlatok

A Világ Tehetség Központ (World Giftedness Center – WGC ) a Dubajban található Hamdan Award for Distinguished Academic Performance Alapítvány anyagi támogatásával jön létre. Kapuit minden bizonnyal 2021 második felében nyitja meg, de addig is komoly munka folyik, hogy a Dubai EXPO 2020 világkiállításra, melynek fő témája az „Elmék összekapcsolása, a jövő építése” (Connecting Minds, Creating the Future) a legfontosabb oktatási programjai már készen álljanak és bemutatásra kerülhessenek.  

MATEHETSZ felhívások: 

Tutorokat keresünk

Várjuk azon szakemberek jelentkezését, akik 2020 januárjától több éven át szívesen lennének a speciális szempontok alapján beválogatott (tanévenként 5-12 fő) tehetséges fiatalok segítői, tutorai.
Programok: 

A Katica Tanya élményközpont felhívása általános iskolások részére

Maximum 3 perces kisfilm keretében mutathatjátok meg, mit tesztek a környezet védelméért az iskolátokban.

Védjük meg a bolygónkat!

A klímaváltozás okozta környezeti pusztulás folyamatairól, következményeiről fiatal alkotók gondolatébresztő munkáit várja nemzetközi zsűri

Duna Művészeti Mestere 2019

Talált tárgyak - Találj tárgyat! A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2019-ben ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot.