Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2019. június

Aktuális hírek: 

Kiosztották az idei Bonis Bona díjakat

Életműdíjat kapott Dr. Balogh László, a Matehetsz és a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke is.

Tavaszi műhelybeszélgetések a Matehetsz szervezésében

2019 folyamán a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseket szervezett, melyeknek célja a tehetségpontok egyedi értékekeinek megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, valamint a tehetséghálózatos együttműködések ösztönzése volt.

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a tehetségsegítés fejlesztése, a tehetségek felismerése, folyamatos támogatás biztosítása a tehetségsegítés minden területén. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2019-2020. évi cselekvési programja alapján többek között 13 nyílt pályázati kiírást is meghirdet.
A program forrásának egyik felét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások teszik ki, melyet a Kormány ugyanakkora támogatással egészíti ki.

Programok: 

XIX. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén megszervezi az Apáczai Nyári Akadémiát (ANyA), ahol ezúttal is négy, egyenként 24 órás akkreditált továbbképzésre várják a jelentkezőket július 8-12., illetve 15-19. között.

Tábor a tehetségek kibontakoztatásáért

Nemzetstratégiai célkitűzés a fiatalok tehetségének kibontakoztatása. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, annak meghirdetett, nyílt pályázataival is ezt a célt igyekszik szolgálni.

Így neveld a felnőtteket! rajzpályázat

A legfiatalabb korosztály is fogékony természeti kincseink megőrzése iránt.

Tervezz logót!

2019 őszétől napvilágot lát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) A jövő kilátásai című online elérhető információs központja, mely az integrált oktatásban tanuló látássérült diákok tanulását és tanítását célozza segíteni.