Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2023. szeptember

A szeptember nemcsak a tanév kezdetét hozta idén, hanem a pályázati időszakot is megnyitotta diákoknak, pedagógusoknak, tehetségfejlesztő szakembereknek egyaránt. A Matehetsz kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több fiatalhoz és pedagógushoz eljussanak a legfrissebb hírek a pályázatokkal kapcsolatosan, ezért az őszi időszak első hírlevelének kiemelt témájaként összegyűjtöttük az aktuális lehetőségeket.

Aktuális hírek: 

Nemzeti Tehetség Program

Már lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Program idei támogatásaira

„Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíj 2023 – A pályázat kódja: KÖBÜKI-23

Egyszerűsített pályázási feltételekkel és meghosszabbított határidővel, október 12-ig várja a Kulturális és Innovációs Minisztérium a pályázatokat a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjra.

Kelet-Közép-Európa az Európai Unióban és a berlini fal leomlása utáni időszak lesz a legújabb ESTÖRI – Kreatív Történelmi Verseny témája

Az ESTÖRI – Kreatív Történelmi Verseny idei résztvevőinek „európai uniós szemüvegen keresztül” kell feldolgozniuk azoknak a kelet-közép-európai államoknak a jelenkori történelmét, amelyek 2004-ben vagy az után csatlakoztak az Európai Unióhoz. A verseny kiírója, az Esterházy Magyarország Alapítvány a korábbiakhoz hasonlóan most is arra biztatja a versenyre jelentkező középiskolásokat, hogy bátran használják a kreativitásukat, az általuk nap mint nap használt digitális eszközöket és a vitakultúrájukat. A háromfordulós versenyre szeptember 4-től október 15-ig lehet jelentkezni az ESTÖRI honlapján. A verseny együttműködő partnere az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

OkosÓvoda Program

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség az OkosÓvoda Program keretében pályázatot hirdet magyarországi óvodák és bölcsődék számára ingyenes honlapszolgáltatás igénybevételére.

A pályázatok beküldésének határideje: 2023. október 15.

REPÜLŐ ISKOLA: Rendhagyó matekóra kilencedikeseknek

A Repülő Iskola szervezői szeretnének az ősz folyamán minél több kilencedikes osztályhoz eljutni, hogy játékos és gondolkodtató alkalmakat tartsanak, melyeken a diákok a szokásostól eltérő módon foglalkozzanak a matematikával.

Jelentkezési határidő: 2023. október 04.

MATEHETSZ felhívások: 

Ismét indul a tehetségpont akkreditáció

Megújulva indul újra idén ősszel a tehetségpontok akkreditációja. 150 tehetségpont számára válik elérhetővé a megmérettetés ebben a tanévben.
Tanulmányi versenyek: 

Tanulmányi versenyekről gyorsan, egy helyen

A Matehetsz által működtetett tanulmanyiversenyek.hu oldalon korábban beküldött versenyek aktualizálására, új versenyek beküldésére bíztatunk minden versenyszervezőt.