Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - Karácsony 2023

Kedves Olvasóink!

Köszönjük egész éves figyelmüket.

Békés ünnepeket kívánunk!

a Matehetsz csapata

Aktuális hírek: 

Nehéz sorsú fiatalok tanulmányait támogatja Áder János volt köztársasági elnök

Áder János korábbi köztársasági elnök tavaly indította el azt az ösztöndíj-programot, amely az idei évben már 67 nehéz sorsú fiatal tanulmányait támogatja havi nettó 100 ezer forinttal. A programot koordináló Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége adventi találkozót szervezett az ösztöndíjasok számára, amelyen részt vett a volt köztársasági elnök és felesége is.

Sajtótájékoztató 2023.11.22.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) a hazai tehetséggondozás civil ernyőszervezete a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult tevékenységeiről tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen átadásra került az idei évben kialakított Tehetségkönyvtár is.

Elindult a Tehetségpontok akkreditációja

Csaknem 100 tehetségpont akkreditációja kezdődött meg 2023 novemberében

Tehetségház - Téli esték

A programsorozat december 7-i alkalmán a Medve Matek program vezetője, Balogh Tamás László tartott workshopot.

A Téli esték programsorozat következő eseményei a Tehetségházban

A Téli esték programsorozat programkínálata szakembereknek, tanároknak, szülőknek, gyerekeknek is szól, tematikus programokkal széles skálán, pl. új matematikai módszerektől a digitális önvédelemig.

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését!

Megbízást kapott az első Tehetségnagykövet Erdélyben

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az éves gyűlése keretében megszavazta a Tehetségnagyköveti tisztség megalapítását és erre a tisztségre Dr. Nagy Évát, a bukaresti Vallásügyi Államtitkárság tanácsosát kérte fel, aki örömmel vállalta a megbízatást.

MATEHETSZ felhívások: 

Felfedezettjeink 2024

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2022-es, illetve 2023-as év folyamán kimagasló teljesítményt mutató fiatalokat keresünk.
Tanulmányi versenyek: 

Medve Szabadtéri Matekverseny 2023/2024

Nevezési határidő: 2024. április 9.

A verseny pedagógiai célja több komponensből tevődik össze. Célunk egyrészt a matematika népszerűsítése az 5-12. évfolyamos korosztályban, továbbá lehetőség biztosítása arra, hogy a résztvevők összemérjék matematikai tudásukat. Ezen túlmenően célunk a résztvevők egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelése, együttműködési (kooperációs) készségeik fejlesztése, közösségteremtés, és több száz önkéntes fiatal szervező bevonásán keresztül a pedagóguspálya népszerűsítése.