Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Horváth Dávid

26 éves
50 tehetséges fiatal
toxikológia, médiatudomány

Gyerekkora óta könnyedén és gyorsan tud kapcsolatot teremteni az emberekkel Horváth Dávid, érdeklődési köre pedig igencsak széles. Mivel szerette a kémiát és a biológiát, érettségi után drog- és toxikológiai technikusnak tanult. A gyógynövények, méreganyagok világa után azonban éles váltás következett: a Dunaújvárosi Főiskolára ment, hogy médiatechnológus asszisztensnek álljon. Ott csöppent bele 2010-ben a Legyél Te Magyarország első NetMiniszterelnöke! online kampányversenybe, és csapatával meg is nyerte. A valós választásokkal párhuzamosan, hatalmas médiazajban ingyenes, online eszközöket használva kellett meggyőznie a közönséget arról, hogy őt és programját válasszák. „Nem az a fontos, hogy kamerák előtt, a középpontban álljak, hanem hogy egy-egy közösség számára fontos célokért harcoljak és elérjem azokat” – mondja.

Egyre jobban érdekelte a média világa. Felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára, és hamarosan már elnökként újraszervezte az intézmény hallgatói önkormányzatát. Az új alapszabály és a pályázati rendszerek átdolgozása olyan jól sikerült, hogy az öt budapesti művészeti felsőoktatási intézményt tömörítő szervezetnek is közös hallgatói képviselője lett.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával NetMiniszterelnökként vette fel a kapcsolatot, hogy sikerüljön elérnie a hallgatói választások online elérhetővé tételét. Ez az együttműködés is gyümölcsözőnek bizonyult, és Horváth Dávid 2011 tavaszán a HÖOK kommunikációs koordinátora lett. Tárgyalt már a kormányzat képviselőivel, és videókat készít, előadást tart olyan szakmai rendezvényeken, mint az Internet Hungary és Media Hungary.

26 éves, a 2006-ban tett érettségije után drog- és toxikológiai technikusi OKJ-képzésen vett részt, majd a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója lett. Ezzel párhuzamosan jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), valamint a Budapesti Corvinus Egyetem diákja. NetMiniszterelnök, az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) kommunikációs koordinátora.

„Gyakran megkaptam már a kérdést, hogy végül politikus leszek-e. Ha lehet, akkor nem” – mondja. Imádja a pörgést, a cselekvő alkotást, a közreműködést abban, hogy a régiek helyett új, használható rendszereket hozzon létre, legyen szó a hallgatói szociális támogatásokról vagy a felsőoktatási finanszírozás megreformálásáról. „Ha nagyon erős ellenérzésem van valamivel kapcsolatban, abba általában bele szoktam vágni” – meséli. Szívesen foglalkozna pénzügyekkel a médiában. Persze csak ha már befejezte tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol jelenleg vendéghallgató, hogy megszerezze a szükséges számú kreditet a felvételhez nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakra. A La femme programjában mentora abban lehetne segítségére, hogy a sok terület közül, amin mozog, fókuszálni tudjon a későbbi karrierjét leginkább meghatározó dolgokra.

„Szabadidőmben az emberi tűrés határait kutatom, és táncolok mások idegein. Komolyra fordítva: vegyészettel, genetikával, az információtechnológia fejlődésével kapcsolatos cikkeket olvasok, a PEOPLE TEAM gyerektáboraiban önkénteskedem, és sportolok. És nagyon szeretnék egy vizslát” – mondja.

Mentor: Walitschek Csilla
„Dávid olyan sokoldalú, inspiratív, fiatal tehetség, aki felfedezni, megérteni, tenni és alkotni vágyik, mindemellett nemcsak a saját médiamunkássága, hanem tudományos, üzleti és társadalmi kérdések is izgatják.”

 

Adatlap: