Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tóth Anita Zsanett

Tóth Anita Zsanett
16 éves - Sátoraljaújhely
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" különdíj
iparművészet

Építési hulladékból készített báli ruhával nyert versenyt Anita tavaly. A badacsonytomaji Szín és Vonal Művészetoktatási Közhasznú Alapítvány által meghirdetett „A szemét metamorfózisa” című versenyen anyagok újrahasznosítása révén kellett ruhát tervezni, hétköznapi felhasználásra. Az első versenysiker váratlanul érte, munkáját – építés-felújításból származó hulladékokból készülő báli ruha – a zsűri kiemelkedőnek értékelte, és meghívta a döntőbe, ahol kiegészítőt kellett készítenie a báli ruhához.

A siker további versenyzésre, tanulásra inspirálja, ezért fejleszti rajzkészségét és szabás-varrás tudását. A munkájához szükséges anyagokat és a képzések anyagi hátterét előteremteni nagy nehézséget jelent számára.

A fiatal iparművész a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tizedikes tanulója. Inkább a humán tantárgyakat és a nyelveket kedveli. Kisgyerek kora óta tervezéssel (ruha, ékszerek, szobabelsők) tölti szabadidejét, bár különösebb képzőművészeti képzésben nem részesült.

Anita felsőfokú oktatási intézményben szeretne tanulni divattervezést és lakberendezést.

Eddigi legjobb eredményei:

  • Badacsonytomaj - Szín és Vonal Közhasznú Alapítvány "A szemét metamorfózisa" című környezettudatosságra nevelő verseny országos első helyezettje kreatív, öko-ruhájával (saját tervezés, készítés).
Kapcsolódó intézmény, szervezet: