Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tóth Gergely

Tóth Gergely
23 éves - Miskolc
Aegon – „Érd el a célodat!” különdíj
biológia-orvostudomány, zene

Gergely jelenleg orvostanhallgató és aktív, mentorált tagja a Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Programnak. Két éve folytat tudományos diákköri munkát. Már gimnazistaként több országos biológia versenyen ért el dobogós helyezést, az egyetemen rendezett tanulmányi és művészeti versenyeken pedig szintén rendre az első három helyezett között végzett. Nemzetközi konferenciákon volt társszerzője számos poszternek (Vienna, Nice 2010; Vienna 2011; Balatonfüred 2012). Idén az Amerikai Magyar Orvosszövetség balatonfüredi konferenciáján angol nyelvű, elsőszerzős előadást tartott.

Gimnáziumi tanulmányai mellett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgona tagozatára járt. Orvostanhallgatóként aktív kulturális tevékenységet is folytat. Testvérével, aki csembalózik, az elmúlt két évben körülbelül 40 koncertet adtak vagy léptek fel résztvevőként, többször külföldön is: Svédországban, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban és Romániában.

A fellépések alkalmával zongorán, orgonán és csembalón játszik. Nemzetközi mesterkurzusokon tanára volt többek között Spányi Miklós (orgona), Malcolm Bilson (fortepiano), Hans Fagius (orgona) és Gárdonyi Zsolt (orgona). Tervezi a testvérével alapított Musica Florens nevű barokk zenekar művészeti vezetését és fejlesztésát.

Aktív sportolóként párbajtőrvívásban kétszeres országos és kétszeres diákolimpiai bajnok.

Orvosi tanulmányai mellett 2011 óta az ELTE germanisztika-skandinavisztika svéd főszakos nappali tagozatos hallgatója is. 2012-ben az Észak-Magyarország nevű napilap beválasztotta őt és testvérét is Borsod megye 50 legtehetségesebb fiatalja közé. Tagja a Magyar Amerikai Orvosszövetség magyarországi szekciójának és a Magyar Orvosmuzsikusok Közhasznú Egyesületének is.

Az ösztöndíjat nemzetközi kongresszusok részvételi díjára, nyelvi képzéshez eredeti nyelvű könyvek, és jó minőségű kották vásárlására fordítja.

Gergely távlati célja, hogy helytálljon az orvosi hivatásban. A barokk zenekart szeretné elindítani a nemzetközi és az országos zenei életben. Nyelvtudását külföldi tanulmányutakon és kongresszusokon való kívánja érvényesíteni. A családjának, környezetének és betegeinek szeretne megfelelni.

Legjobb eredményei:

  • A Semmelweis Egyetem Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Programjának mentorált hallgatója.
  • Szakmai, tanulmányi versenyeken szerepelt kitűnő eredményekkel.
  • Több első szerzős és másodszerzős előadás és posztere jelent meg.
  • Az egyetem zenei kulturális életének aktív résztvevőjeként gyakorta szerepel az egyetemi kulturális rendezvényeken.
  • Ezenkívül, ikertestvérével rendszeresen fellépnek itthon és külföldön egyaránt; orgonán, zongorán és csembalón játszanak.
  • Az orvostudományi egyetem mellett az ELTE skandinavisztika szakának másodéves hallgatója.
  • Alapító tagja a "Musica Florens" fiatalokból álló barokk zenekarnak.
  • Az egyetem első klasszikus zenei cd-jén szerepelt csembalóval.
Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: