Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tóth Zsombor

Tóth Zsombor
23 éves - Miskolc
Aegon – „Érd el a célodat!” különdíj
biológia-orvostudomány, zene

Zsombor jelenleg orvostanhallgató és aktív, mentorált tagja a Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Programnak. Kiváló minősítésű végzett orgonaművész. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus csembaló szakos hallgatója. Gimnáziumi tanulmányai mellett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgona tagozatára járt. Párbajtőrözött is, országos bajnok lett csapatban újonc és kadett korcsoportban, és kétszeres diákolimpiai bajnok.

Elsősorban a reneszánsz, barokk és klasszikus kor billentyűs- és zenekari muzsikájának korhű megszólaltatása érdekli, emellett ikertestvérével, Tóth Gergellyel szenvedélyes négykezes játékosok. Számos nemzetközi mesterkurzuson vett részt. Magyarországon kívül az Egyesült Államokban, Írországban, Németországban, Erdélyben, Olaszországban és Dániában is fellépett.

Rendszeres közreműködője több jelentős együttesnek, a Miskolci Egyetem Szimfonikus zenekarának, a miskolci Bartók kórusnak, a Hassler Énekegyüttesnek, az Ars Nova Sacra Énekkarnak és a Lutheránia Énekkarnak. 2012-ben pedig megalakult fiatal művészekből álló barokk zenekara, a „Musica florens”.

Tagja a Magyar Bach Társaságnak, a Magyar Händel Társaságnak, a British Harpsichord Society-nek és a Magyarországi Orvos Muzsikusok Egyesületének.

Orvosi és zenei tanulmányaiban egyaránt kiváló eredményre törekszik. A későbbiekben az orvosi hivatásban való helytállás, illetve a barokk zenekar karrierjének és saját zenei szólókarrierjének elindítása a nemzetközi és országos zenei életben a fő terve.

Hangszeres tanulmányait külföldön szeretné befejezni, az ösztöndíjat ennek költségeire fordítja, illetve az Európai Radiológus Társaság Bécsben tartandó éves kongresszusán való részvételre.

Legjobb eredményei:

  • 2007. Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) biológia, 1. hely
  • Szegedi Nemzetközi Orgonistatalálkozó, kiemelt díj
  • Szakmai, tanulmányi versenyeken szerepelt kitűnő eredményekkel.
  • Több első szerzős és másodszerzős előadása és posztere jelent meg.
  • Az egyetem zenei kulturális életének aktív résztvevőjeként gyakorta szerepel az egyetemi kulturális rendezvényeken.
  • Az orvostudományi egyetem mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója csembaló szakon.
  • Alapítója és vezetője a "Musica Florens" fiatalokból álló barokk zenekarnak.
  • Az egyetem első klasszikus zenei cd-jén szerepelt csembalóval és klavikorddal.
     
Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: