Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2024. április

Aktuális hírek: 

XV. Kárpát-medencei Tehetségnap 2024.03.23.

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg - Bartók Béla születésnapjára is emlékezve - a Kárpát-medencei Tehetségnapot. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) hagyományos éves díjátadó ünnepségén 91 sikeresen akkreditált tehetségpont vehette át elismerő oklevelét. Az eseményen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt, majd ismertette a Nemzeti Tehetség Program pályázatainak aktuális helyzetét. A tehetségnapon 12 fiatal kapott „Felfedezettjeink” ösztöndíjat.

Nemzeti örökségünkre a tehetségeknek is szükségük van

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége(Matehetsz). A Móczár Gábor főigazgató és Bajor Péter ügyvezető elnök által jegyzett megállapodás célja a felnövekvő generációk nemzeti identitásának erősítése, emlékezetpedagógiai és kulturális ismereteik gazdagítása. Azonosak a törekvéseik, hogy a szakemberek és a diákok, tehetséges fiatalok közösen erősítsék a helyi és a nemzeti közösségeket Magyarországon és a Kárpát-medencében.

4 kiváló fiatal került be a Global Talent Mentoring Programba

Mint ahogy már korábban hírül adtuk, a Matehetsz Budapesti Európai Tehetségközpontja pályázatot hirdetett tehetséges, STEMM területen kiváló eredményeket elért fiatalok számára a Global Talent Mentoring Programba való bejutásra.