Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Jó gyakorlatok a tehetségsegítésben

A Magyar Géniusz Program egyik célja, hogy összegyűjtse és közkinccsé tegye a szakmailag megalapozott módon működő legjobb tehetséggondozó programokat. Ennek érdekében kérdőíves felmérést végzünk Magyarországon és a határon túli magyarlakta területeken is. Honlapunkon azok a tehetséggondozó gyakorlatok találhatók meg, melyek a szakmai zsűri értékelése alapján bekerültek a követésre érdemes legjobb gyakorlatok közé.
 
A jó gyakorlatok ismertetésekor arra törekedtünk, hogy minden esetben tájékoztassuk az érdeklődő szakembereket és a szülőket arról, hogy az adott tehetséggondozó program kiknek, milyen korosztálynak szól, hol és milyen formában működik, milyen tehetségterületek fejlesztéséhez járul hozzá, milyen módszerek alkalmazásával. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a gyakorlatot alkalmazó intézmény milyen szakemberek bevonásával működik, milyen módszerrel választja ki azokat, akiknek fölajánlja a programban való részvételt, és hogyan méri, értékeli működésének hatékonyságát, sikerességét.
 
A legjobb tehetséggondozó gyakorlatok közreadásával szeretnénk ösztönözni a szakmailag megalapozott, bizonyítottan hatékony tehetséggondozási formák terjedését. Ezért a jó gyakorlatok leírásánál - a kidolgozó és az alkalmazó intézmény megnevezése mellett – feltüntettük a kapcsolattartó nevét és e-mail címét, telefonszámát is. Ezzel is bátorítjuk a tehetséggondozó pedagógusokat, intézményvezetőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a jó gyakorlatok alkalmazásában járatos kollégákkal, ismerjék meg egymást, tanuljanak egymás tapasztalataiból!